Weboldalunk  a jobb felhasználói élmények érdekében cookikat (sütiket) használ. Az elfogadom gombra kattintva elfogadod ezek használatát.
Menü

Így lesz álomszép, kerek popsid

2018. 12. 14. 18:00:00
Így lesz álomszép, kerek popsid

 

Így lesz álomszép, kerek popsid

Lehet, hogy néhányan csalódni fognak, de ebben a cikkben nem írunk le semmilyen csodamódszert, és egyetlen, eddig soha nem ismert – olyan – trükköt sem, amitől 3-5-10 (rád bízzuk, hogy melyik számot hiszed el) nap alatt csodálatos kerek popsid lesz. Nem ajánlunk csodakapszulát, és olyan diétát sem, ami „megkerekíti” a popsidat, cserébe mellébeszélés nélkül elmondunk néhány nem működő, és néhány hatékony popsikerekítő megoldást.

 

Ettől bizony nem lesz kerek

Az a kellemetlen igazság, hogy a kerek popsihoz nem elég hetente néhányszor eljárnod futni: csak a futástól nem lesz sokkal kerekebb a popsid. Tudjuk, hogy elkeserítő, de az otthoni elliptikus trénered, vagy taposódon végzett edzés sem lesz semmire elég, többek között azért sem, mert nem hoz látványos eredményt ezért előbb-utóbb lankad a lelkesedésed.

Apropó edzés: sokan hiszik azt, hogy a konditermi edzés egyenes út a csodálatra méltóan kerek popsihoz (vannak akik például a heti 1-2 zumbában, vagy valamilyen hasonló alternatív edzésben hisznek) de nem. És van itt még valami: mi a helyedben azt sem hinnénk el, amit a csajos magazinok címei ígérnek. A „10 perces „popsikerekítő” tippek”, vagy „4 hét alatt tökéletes popsi” még soha, és senkinek nem hozott eredményt. Tényleg nem biztos, hogy ebben kellene hinned.

Ennél sokkal több kell, és sokkal hatékonyabb megoldások. Mindjárt mondunk néhányat, de előtte….

 

Optikai tuning

Bevetheted az „optikai tuningot”, hiszen ma már rengeteg olyan bugyi, harisnya, vagy akár nadrág is kapható amelyek megemelik a popsidat (lehet, hogy van is neked ilyened?). Sőt a tervezők tudnak úgy játszani az anyagok színével, mintájával, hogy kicsit becsapják az oda-odatévedő szemeket. Ez egyébként csak akkor jó megoldás, ha alapvetően nincs semmi gond a fenekeddel, tényleg csak egy kicsi optikai tuning, és máris csodás.

 

Beszéljünk a farizomról

Ahhoz, hogy teljesen érthető legyen minden, tudni kell, hogy a feneked fő izmai a farizmok. Létezik belőle nagy farizom, és középső farizom. Ők felelősek a popsid kerekségéért rájuk kell koncentrálnod, és nem biztos, hogy minden eddig elvégzett „popsi” gyakorlat rájuk hatott.

Oké, most kicsit megdöbbentél, pedig csak most jön a feketeleves: amikor elvégezted eddig a nem hatékony popsigyakorlatokat, akkor gyakran éreztél izomlázat, igaz? Leginkább a lábadban. Nos ez azt jelenti, hogy nem a megfelelő izmokat, és nem a megfelelőképpen dolgoztad meg. Popsis gyakorlat közben hogyan lehet, hogy a lábadban van izomláz? (Vagy mondjuk a combodban?)

 

Gyakorlatok amiktől kerek(ebb) leszel

Mielőtt bármelyiket csinálod, el kell döntened, hogy használsz-e súlyokat, vagy a saját testsúlyoddal csinálod? Mi azt javasoljuk, kezdd a saját súlyoddal, és ha már könnyedén megy, csak utána használj súlyokat is. (Figyeld meg, hogy minden gyakorlat, amit leírunk, ismerős lesz: nincs tehát nagy titok)

 

1: Guggolás

Ha bármikor, akárki azt mondja -vagy bárhol azt olvasod -, hogy a kerek popsihoz nem kell guggolni, azonnal menekülj el, mert hülyeség. Ha jól csinálod (itt nem a technika a lényeg, hanem a megfelelő intenzitás, és a kitartásod) akkor a guggolás a létező legjobb gyakorlat a farizom erősítésére. Egészen elképesztően megdolgoztatja. Fontos a helyes testtartás, és az is, hogy a lehető legnagyobb súllyal végezd a gyakorlatot. (Ezért javasoljuk, hogy teremben tedd, akár felügyeletet, segítséget igénybe véve). 4-6 alkalommal 10-12 guggolás tökéletes.

 

2: A jó öreg kitörés

Annak idején testnevelés órán biztosan sokszor csináltad, de alacsony intenzitással, és 0 hatékonysággal pedig a nagy farizmod meghálálja. Fontos, hogy a gyakorlatot tanuld meg helyesen (különösen fontos, hogy ne a combod fejlődjön tőle, hanem a popsid, és ez az a gyakorlat ahol a helyes testtartás elengedhetetlen).

 

3: Hanyatt fekvés, csípőemelés

Feküdj hanyatt, a húzd a testedhez közel a lábaidat, és emeld meg a csípődet amilyen magasra csak tudod. (A tenyered végig a talajon marad). Csinálj ebből a gyakorlatból (súly nélkül) minél többet. Nem csak azt fogod észrevenni, hogy van fenékizmod, hanem azt is hogy brutálisan gyorsan fejlődik majd a popsid. A jó (vagy rossz) hírünk az, hogy akár ebben a pillanatban is (igen, tényleg) elkezdheted, mert a sérülésveszély nulla, és pontosan tudod, hogy mikor kell abbahagyni: akkor amikor egyszerűen úgy érzed, hogy kigyulladt a feneked.

Persze, ennél sokkal több fenékkerekítő gyakorlat van (rengeteget tudsz végezni géppel is) és emellett oda kell figyelned az étrendedre is, de ha kedvet kaptál, érdemes lemenned egy terembe, és még ma elkezdeni, hiszen minden nap számít!

Kényelmes, stílusos edzőcuccért kattints: https://www.cocktail-sport.com/sport-fitness-joga-ruhazat

Keresés